Devam Sütleri

Bebivita Devam Sütü


Devam sütleriyle ilgili İlave incelememiz sonrasında çokça sorduğunuz bir ürünle ilgili incelememizi tamamladık. Olağan yayın akışımızda daha farklı konulara değinecekken, böylesine ürünler gördükçe hemen yayınlama gereği duyuyoruz. Bebivita marka ürünleri kullanan anneler varsa yayınlayacağımız gönderileri mutlaka okusunlar. Bebivita bir Alman markası. Almanya’nın en çok satan bebek maması olduğu iddiasıyla Türkiye pazarına girmiş durumdadır. Türkiye’ye HİPP tarafından ithal edilen Bebivita’nın 2 numaralı Devam sütünü incelemeye aldık.

Ürünün içeriğine baktığımızda Yağsız süt kullanıldığını görüyoruz. Yağ kaynağı olarak ise Bitkisel yağlar kullanılmış. Üründe Palm, Kolza ve Ayçiçek yağı kullanıldığını görüyoruz. Palm yağı içerik kısmına Hurma yağı olarak yazılmış fakat biliyoruz ki aslında bu Palm yağıdır. Paketteki İngilizce içerikte de zaten açıkça görülebilmektedir. Bu haliyle 100 ml. hazır üründe 3,3 gr. yağ bulunurken, bunun 1,1 gr.’lık kısmı Doymuş yağdan ibarettir. 100 ml. hazır üründe 0,07 gr. Omega-3 bulunduğu belirtelim.

Ürünün Karbonhidrat kaynağına baktığımızda ise, ciddi ilaveler olduğunu görüyoruz. Üründe Laktoz mevcut. Fakat Laktozun haricinde Nişasta, Maltodekstrin ve Glikoz şurubu da bulunuyor. Açıkçası burada Mısırdan elde edilebilecek her türlü şeker ve türevleri eklenmiş. Aşama aşama bakarsak, muhtemelen Mısırdan elde edilen Nişasta, Nişastadan elde edilen Maltodekstrin ve Glikoz şurubu ayrı ayrı bulunmak suretiyle ürüne ilave edilmiştir. Bu haliyle, 100 ml.’de bulunan 8,6 gr. Karbonhidratın sadece 4,3 gramı Laktoz’dur. Kalan miktarın 1,7 gr.’lık kısmı Nişasta ve kalan kısmı ise Maltodekstrin ile Glikoz şurubudur.

Üründe bunun haricinde Protein kaynakları olarak Peyniraltı suyu tozu ve peyniraltı suyu proteini eklendiğini belirtelim. Ayrıca Emülgatör olarak Soya Lesitini kullanıldığını görüyoruz. Bu ürünü kullananlar olacaktır. Şunu net belirtelim. Daha önce de net olarak yazdık, Dünyada hiçbir canlı içerisinde Laktoz haricinde Karbonhidrat kaynağı olan bir süt tüketmemektedir. Tüketmemelidir. Bu üründe Laktoz haricinde Nişasta, Maltodekstrin ve Glikoz şurubu gibi ilaveler yer almaktadır.

🔍İçindekiler; Yağsız süt, Bitkisel Yağlar (Hurma yağı, Kolza yağı, Ayçiçek Yağı), Peyniraltı suyu tozu, Laktoz, Nişasta, Maltodekstrin, Glikoz şurubu, Peyniraltı suyu proteini konsantresi, Kalsiyum Karbonat, Emülgatör (Soya Lesitini), Sitrik asidin Potasyum Tuzları, Sodyum Sitrat, Ortofosforik asidin Kalsiyum tuzları, Potasyum Klorür, C vitamini, Magnezyum Karbonat, Demir-II Laktat, L-triptofan, Çinko oksit, Niasin, E vitamini, Pantotenik asit, A vitamini, Bakır Sülfat, B1 vitamini, B2 vitamini, Folik asit, Mangan sülfat, Potasyum İyodat, K vitamini, Sodyum Selenat, D-biotin, D vitamini, B12 vitamini
🔍Bebivita Besin Değerleri
👉Enerji 70 kcal
👉Karbonhidrat 8,6 gr.
👉Yağ 3,3 gr.
👉Protein 1,5 gr.
📌Not: Besin Değerleri 100 ml. hazır süt için verilmiştir.

View this post on Instagram

Az öne Almanya’nın en çok satan bebek maması iddiasıyla ülkemizde piyasaya sürülmüş Bebivita Devam Sütünün incelemesini yayınladık. Bu inceleme sonrasında bile; “Vermeli miyiz yani?” diye gelen sorular oluyor. Bu sorulara artık inanmakta güçlük çekiyoruz. Çünkü çok net anlattığımızı düşünüyoruz. Bebek sütünde Laktoz haricinde bir Karbonhidrat kaynağı olamaz, olmamalıdır. 📌Yaptığımız incelemelerde aynı markanın birçok ülkede satışta olduğunu gördük. Daha önce HİPP marka Sütlaç’ta dikkat çektiğimiz bir konuya, bu üründe tekrar dikkat çekmeyi uygun gördük. Çünkü bu konuyu önemsiyoruz. Çünkü bizim birey olarak da ülke olarak da yarınımızın teminatları çocuklarımızı önemsiyoruz. Şekerin tüm zararlarını bir kenara bıraktık biz çocuklarımızın hiçbir maddeye bağımlı olmasını kabul edemeyiz. Etmemeliyiz. Şeker, kokainden daha çok bağımlılık yapan bir maddedir. Bununla ilgili geçtiğimiz haftalarda Youtube kanalımızda önemli bir video paylamıştık. Bu haliyle, bebeklerimizin henüz doğumundan başlayarak bir şeker mücadelesinin içindeyiz. Bakıyoruz; 4 aydan itibaren neredeyse birçok üründe karşımıza Şekerli ürünler çıkıyor, bunu engellemek için ciddi bir mücadele verilmesi gerekliliğini görüyoruz. 📌Az önce incelediğimiz ve içerisinde Laktoz haricinde Nişasta, Maltodekstrin ve Glikoz şurubu olduğunu belirttiğimiz ürünün İngiltere’de satışta olan birebir aynı versiyonunu görüyorsunuz. Üründe tek Karbonhidrat kaynağı Laktoz’dur. Nişasta ve türevleri eklenmemiştir. Ürün aynı, isim aynı, ambalaj aynı… İçerik ise, çok farklı. Çokça belirttik; Dünyada hiçbir canlı Laktoz haricinde Karbonhidrat kaynağı olan bir süt tüketmemektedir. Bu kural anlıyoruz ki bazı ülkelerde işliyor. 📌Ürünün bu haliyle 100 ml.’de bulunan 8,2 gr. Karbonhidratın tamamının Laktoz yani Doğal süt şekeri olduğunu belirtelim. Ürünün kalorisi aynı olmasının yanısıra, Protein oranının daha yüksek ve Karbonhidrat oranının daha düşük olduğunu söylemek gerekiyor. Bu durum, iki ülkedeki aynı ürünün nasıl farklılaştığı ve ülkeler arasında nasıl bir dengesizlik oluştuğunu gözler önüne sermektedir. Bu durumu açıklayacak firmalar genellikle mevzuattan ve geleneklerimizden dem vuracaktır. Yorumu sizlere bırakıyoruz✏️

A post shared by Gıda Dedektifi ® (@gidadedektifi) on



Leave a Reply

Teknoloji Çözüm Ortağı: Vero Bilgi Teknolojileri