Gündem Özel

Frito Lay firmasından Cevap geldi


Dün yayınladığımız cips fotoğrafı sonrasında sizlerden 1500’e yakın yorum ve yüzlerce DM geldi. Öncelikle olumlu ya da olumsuz yorum yazan herkese duyarlılığı için teşekkür ederiz. Bu kadar hassas olan bir konuda, daha önce hiç yapmadığımız bir şeyi yaparak böylesine hassas bir fotoğraf paylaştık. Bunu olayın doğruluğuna ve kamuoyunun bilgilendirilme gereğine inandığımız için yaptık. Bu haliyle, bu hassasiyette olduğumuza kanaat eden ve bize inanan takipçilerimize ayrıca teşekkür ederiz. Kaldı ki, bu fotoğraf daha öncesinde bizim dışımızda da birçok platformda yayınlandı.

🔸Burada önemli bir bilgi verelim, bir ihbar üzerine olayın yaşandığı iddia edilen bir marketi yarın ziyaret edeceğiz. Daha fazla detayı yapacağımız araştırmalar neticesinde önümüzdeki hafta içinde vermeye çalışacağız.
🔸Bu sabah Fritolay firmasının e-postasına bir dönüş yaptık. İlk fotoğrafta görebilirsiniz. Fritolay firması daha sonra gerek paylaşımımızın etkisi ve gerekse attığımız maildeki talebimize istinaden bir cevap yayınladı. Bu cevabın tamamını ikinci ve üçüncü görsellerde görebilirsiniz.
🔸Öncelikle konunun kendileri tarafından yalanlanmadığını belirtelim. Açıklamada üç temel husus var. Bunlardan ilki, bu olayı bizzat yaşayan ve fotoğrafı çeken kişinin tespit edilemiyor olması. Bu haliyle gerek yorumlarda ve bize de gelen mesajlarda sürekli olarak “Arkadaşımın başına geldi” ifadesini görüyoruz.
🔸Gelelim ikinci hususa; fotoğrafı gönderen kişilerde ve internetteki diğer haber kaynaklarında da olayın hangi şehirde gerçekleştiği konusunda kesinlik yoktu. Diyarbakır, Mardin, İstanbul, Bursa, Ordu bize gelen bazı illerdi. Fotoğraf ise hep aynıydı. Fakat şunu tekrar edelim, fotoğrafın doğruluğundan şüphe duymuyoruz.
🔸Son husus ise farenin hangi aşamada bu pakete girdiği hususudur. Firma yazısında cipse giren farenin üretim sonraki süreçte ürüne girdiğini garanti ediyor. Bu haliyle ürün ya firmanın deposundayken ya da market deposundayken bu olaya maruz kaldı. Burada da bir farenin yavrulaması sürecinden bahsediyoruz. Bu haliyle başlangıçta yazdığımız gibi gelen ihbar üzerine yapacağımız araştırma sonucunda firmayı da bilgilendiriyor olacağız. #NeYediğiniziBilin

 

Yorum Yazabilirsiniz;


Leave a Reply

Teknoloji Çözüm Ortağı: Vero Bilgi Teknolojileri