Özel Açıklama

Tarihi geçmiş sütlerle ve imha prosedürleriyle ilgili Sütaş firmasından açıklama geldi.


Bu hafta başında sizlerden gelen bir Gıda Şikayetini, twitter hesabımız üzerinden yayınlamıştık. Bu şikayette; Son Tüketim Tarihi 2 aydan fazla geçmiş durumdaki Sütaş marka UHT sütlerin raflarda satılmaya devam ettiği belirtilmekteydi. Biz de bu şikayeti twitter hesabımız üzerinden yayınlayarak ilgili marketi uyarmıştık.

Konuyla ilgili olarak aynı gün Onur Marketler twitter hesabımız üzerinden; “Merhaba. Bildiriminiz için teşekkür ederiz. Gerekli denetimler gerçekleştirilecek ve ürünler reyondan kaldırılacaktır. İyi günler dileriz.” ifadeleriyle dönüş yapmıştır. Bu cevap üzerine bizler de tarihi geçmiş ve toplanan sütlerin iade mi yoksa imha mı olduğu sorusunu Sütaş firmasına yöneltmiştik. Firma konuyla ilgili bu sabah dönüş yaptı.

Twitter hesabımız üzerinden yaptığı dönüşte, “Sayın @gidasikayetleri; Sütaş iade edilen ürünleri hiçbir zaman tekrar üretimde kullanmaz. İade edilen tüm ürünler gibi bu sütler de Sütaş Grup Enerji ve Çevre Faaliyetleri Tesislerimizde ambalajından ayrıştıktan sonra biyogaza sonra da ısı ve elektriğe dönüştürülür. Ayrıştırılan ürün ambalajları ilgili merkezlere teslim edilerek geri dönüşüme gönderilir. Sürdürülebilirlik politikalarımız doğrultusunda, çiftliklerimizden elde edilen gübreleri, organik atıkları enerjiye dönüştürerek toplam enerji ihtiyacımızın %66’sını kendimiz üretmekteyiz.” ifadeleriyle açıklama yapmıştır.

Sütaş-İmha-prosedür-5

Firmaya konuyla ilgili dönüşü ve çevreye olan hassasiyeti için teşekkür ediyoruz. Aynı hassasiyetlerini aylardır yayınladığımız ve dönüş alamadığımız “Kapıda bekleyen ayranlar” için de göstermesini diliyoruz. En son olarak, dün akşam yayınladığımız ve sizlerden gelen şikayette, Sütaş marka ayranların Kağıthane Axis AVM’ye saat 23:00 sularında bırakıldığını iletmiştik. Bu ayranlar sabaha kadar orada bekleyecek ve sonra ilgili mağazanın dolaplarına konacaktır. Bunun akabinde de birilerinin sofralarına sunulacak ve tüketilecektir. Bu dağıtımlar mevzuata aykırı olup, kamu sağlığını alenen tehdit etmektedir. Konuyla ilgili Sütaş firmasından herhangi bir açıklama yapılmamıştır.



Leave a Reply

Teknoloji Çözüm Ortağı: Vero Bilgi Teknolojileri