Önceki aylarda lansmanı yaparak tüm Türkiye’ye “Başka bir şey!” sloganıyla tanıtımı yapılan Torku No On, gerek yaptığı reklamlarla gerekse tüketicilere vaad ettiği “farklılık” ile dikkat çekmişti. Ürünün ilk incelemesini yaptığımızda da belirttiğimiz gibi ürün Torku’ya bağlı şirketler tarafından kendi fabrikalarında değil, fason üretim modeliyle farklı firmalar tarafından üretiliyordu. Bu durum da Torku No On etiketlerinde tüketiciye açıkça beyan edilmiyordu. Ürün ilk lansmanında Oğuz Gıda tarafından üretilirken, sonrasında yaptığımız incelemede üretici firma bilgisinin etiket üzerinden kaldırıldığı anlaşılıyordu. Bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu – KAP’a yapılan bilgilendirmede Torku’nun 70 milyon adet 250 ml.’lik alüminyum kutu üretim için Kristal Kola ile anlaştığı belirtildi. İlginç olan ise, söz konusu bilgilendirmede biz yazdığımızda tepki çeken “fason üretim” ifadesinin resmi olarak geçmiş olmasıydı.

Kristal Kola tarafından yapılan açıklamada; “Torku” markası ile Balıkesir tesislerimizde 70.000.000 adet 250 ml Alüminyum kutu ambalajlarında gazlı meşrubat üretimine yönelik olarak, PANAGRO TARIM HAYVANCILIK GIDA SAN.VE TİC.A.Ş. ile 26/10/2020 tarihinde “Fason Üretim Protokolü” anlaşması imzalanmıştır. Anlaşma konusu ürünler müşteriye 2020-2021 yılı içerisinde teslim edilerek, tahsilatı gerçekleştirilecektir. ifadelerine yer verildi.
Her seferinde belirttiğimiz gibi “fason üretim” ifadesini hiçbir zaman olumsuz anlamda kullanmasak da, bu ifadeyi kullanmamızı bahane ederek çeşitli ithamlarda bulunanlar için bu resmi açıklama en iyi örnek oldu. Yapılan üretimin farklı bir firma çatısı altında yapılmasının en net ve açık tabiri olan “fason üretim” modelini, merdivenaltı üretim modeliyle karıştıranlar nedense açıklarını ve bilgi eksikliklerini kapatmak adına bize hep ithamda bulunarak saldırma yolunu seçtiler. Bu açıklama da gösterdi ki; Torku markasıyla üretilen No On isimli içecek artık bir kola fabrikasında ve fason üretim modeliyle üretilecektir. Bizim derdimiz hiçbir zaman olmayan bir şeyi söylemek değil, gerçekleri, algılara mahal vermeden ve tüketiciyi en dürüst şekilde bilgilendirerek aktarmaktır. Başka dertleri olanlar, dertlerine derman ararken bize saldırmaktan daha dürüst ve ahlaklı yollar tercih etmeliler. Tüketicileri bağımsız ve tarafsız yayınlarımızla bilgilendirmeye devam edeceğiz. #NeİçtiğiniziBilin