Konya’nın Çumra ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kiraladığı geçici bir depodan önceli hafta 7500 ton hububat çalındığı ve 67 milyon Türk Lirası zarar olduğu anlaşıldı. Türkiye Millet Meclisi’nde Milletvekili Ünal Karaman tarafından Tarım Orman Bakanı’nın cevaplaması için verilen soru önergesinde konunun detayları da paylaşıldı. Önergenin detaylarında “Konya’nın Çumra ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi’nin geçici deposu olarak kullanılmak amacıyla kiralamış olduğu depodan 7 bin 500 ton hububat çalınmıştır. Oluşan zararın yaklaşık 67 milyon Türk lirası olduğu, böyle büyük bir hırsızlığın en az 300 kamyonla yapılabileceği bilinmektedir. Bu kadar büyük bir hırsızlığı kimsenin görmemiş olması akıllarda ciddi soru işaretleri bırakmakta, organize bir hırsızlık olması ihtimalini güçlendirmektedir.” ifadeleri yer aldı.
Konuyla ilgili Toprak Mahsulleri Ofisi ise yaptığı açıklamada “depolarda bir miktar ürün bulunamadı” ifadelerine yer verdi. Kurumun yaptığı açıklamada; “TMO’nun ülke genelinde alım yaptığı tüm depolarda uyguladığı gibi Çumra’da da depo ve stoklar belirli periyotlarla ilgili TMO personelince kalite yönüyle kontrol edilmiştir. Çumra deposunda yapılan son kontrollerde depolardaki bir miktar ürünün bulunmadığı tespit edilmiştir. Bunun üzerine Konya Başmüdürlüğümüzce konu ivedilikle adli kolluk makamlarına intikal ettirilerek adli soruşturma başlatılması talep edilmiştir. Aynı gün Teftiş Kurulu Başkanlığımızca da konuyu incelemek ve soruşturmak üzere müfettiş görevlendirilmiştir.” ifadeleri yer aldı.
Diğer yandan Çumra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma kapsamında konuyla ilgili 5 kişinin gözaltına alındığı ve bunlardan birinin tutuklandığı öğrenildi. TBMM’de Tarım Bakanı’na yöneltilen soru önergesine ise henüz bir cevap verilmedi. #NeYediğiniziBilin
