Avatar
Gıda Dedektifi
6 saat önce eklendi
Voice of Hellas isimli hesabın haberine göre Türkiye'den Yunanistan'a ihraç edilen 20 ton ayçiçek yağlı konserve ton balığına "insan tüketimine uygun olmadığı" gerekçesiyle el konulduğu ve ürünlerin Yunanistan makamları tarafından imha edileceği açıklandı. Ürünlerin marka bilgisi ise henüz duyurulmadı.
Yunanistan makamları tarafından yapılan açıklamada Türkiye menşeli ton balığı konservelerinde üst sınırı 100mg/kg olan histamin miktarının 574,1mg/kg'a kadar çıktığı duyuruldu. Yüksek oranda hastamın ciddi sağlık risklerine yol açabilecek gıda zehirlenmelerine sebep olabiliyor.
image-0
Yorumlar
Yorumunuzu buraya yazın
Gönder
Gıda bültenine kaydolun
Gıda gündemi ve ürün incelemeleri ile ilgili tüm güncellemeler e-postanıza gelsin.
footer logo icon
Gıda Dedektifi mobil uygulamasını indirin
Yediğiniz ürünlerin içeriğini keşfedin. Katkı maddelerini inceleyin, sağlıklı seçimler yapın ve etiket okuma rehberinizle bilinçli bir tüketici olun!
En Çok Okunanlar
Popüler Ürün İncelemeleri